Pogoji poslovanja IN varstvo osebnih podatkov

O spletni trgovini

Spletno trgovino www.flower-power.si upravlja podjetje Dobrote narave, izdelava in prodaja naravne kozmetike, Antonela Lukić, s.p.. Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.flower-power.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletna trgovina www.flower-power.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja ga podjetje Dobrote narave, izdelava in prodaja naravne kozmetike, Antonela Lukić, s.p., v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem, torej kupec v spletni trgovini. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.flower-power.si pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom/kupcem. Vsebine, ki so dostopne uporabnikom te spletne strani, varovane kot avtorska dela v skladu z določbami Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (Ur. l. RS, 21/1995 in spr.) in drugimi veljavnimi predpisi. Imetnik avtorskih in morebitnih drugih pravic na navedenih avtorskih delih je podjetje Dobrote narave, izdelava in prodaja naravne kozmetike, Antonela Lukić, s.p.. Brez izrecnega pisnega dovoljenja podjetja Dobrote narave, izdelava in prodaja naravne kozmetike, Antonela Lukić, s.p., uporabnikom spletne strani www.flower-power.si ni dovoljeno nikakršno reproduciranje, distribuiranje, prenašanje, predvajanje, prikazovanje ali drugačna javna priobčitev avtorskih del, vsebovanih na tej spletni strani.

Varovanje osebnih podatkov
Zavedamo se pomembnosti pravice do zasebnosti. S podatki posameznikov zato ravnamo skrbno in odgovorno, pri obdelavi pa spoštujemo določila evropske Uredbe na področju varstva osebnih podatkov ter Zakona o varstvu osebnih podatkov. Pričujoča spletna stran zbira informacije izključno za interne potrebe in v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR), Zakonom o varstvu osebnih podatkov in ostalimi predpisi, ki urejajo področje varstva osebnih podatkov. . Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika, pri čemer bodo osebni podatki uporabljeni izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.V kolikor želi kupec (uporabnik) svoje podatke urediti ali izbrisati iz našega seznama nam to lahko sporoči na e-poštni naslov: www.flower-power.si ali nam pošlje pisni zahtevek preko pošte na naslov: Dobrote narave, izdelava in prodaja naravne kozmetike, Antonela Lukić, s.p., Ulica svobode 79, 6330 Piran – Pirano. Za nakup v spletni trgovini ni potrebna registracija.

Kontakt in komunikacija
Če potrebujete kakršnekoli informacije ali pomoč pri spletni ponudbi, oddaje naročil, spletni dostavi, uporabi spletne strani ali vračilu blaga, se lahko obrnete na nas preko e-mail naslov: info@flower-power.si ali na tel. številko 031 701 844.

Cene
Vse cene v spletni trgovini www.flower-power.si veljajo na dan naročila. Pridržujemo si pravico do sprememb cen brez predhodnega obvestila. Dopuščamo možnost nenamerne človeške napake. Cena posameznega izdelka velja za kom izdelka in so zapisane v evrih. Vse cene vsebujejo DDV. Za vse izdelke je v opisu izdelka vedno opisano kaj cena vsebuje in katere stvari se morajo doplačati. Cene navedene na spletni strani ne vključujejo stroškov poštnine. Stroški poštnine veljajo po ceniku ponudnika poštnih storitev GLS Slovenija in so navedeni ob naročilu izdelkov v obračunu.

Kljub trudu, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Postopek nakupa
Kupec izbere izdelek ter količino izdelka. Pred oddajo naročila pregleda nakupno košarico, izvede morebitne popravke ali nadaljuje z nakupom in potrdi naročilo. Sledil bo obrazec, v katerem kupec vnese vse potrebne podatke za dostavo izdelka.

Po potrditvi nakupa, spremembe več niso možne. Po končanem nakupu se uporabniku preko elektronske pošte pošlje obvestilo o izvedenem nakupu. V primeru, da je uporabnik izbral plačilo po predračunu, se mu predračun pošlje na njegov e-poštni naslov. Naročene izdelke ponudnik pošilja preko pogodbenega partnerja.

V spletno trgovino www.flower-power.si se ni potrebno registrirati. Če želite opraviti nakup, morate samo izpolniti točne podatke ob oddaji naročila in se na koncu nakupa strinjati s splošnimi pogoji poslovanja.

Dobrote narave, izdelava in prodaja naravne kozmetike, Antonela Lukić, s.p., lahko naročilo tudi zavrne, če ugotovi, da ga pod danimi pogoji ne more izvesti. Predhodno kupca o tem obvesti in navede razloge za zavrnitev naročila, seveda če je to možno. Naročilo blaga velja kot potrditev pogodbe o nakupu.

Pošiljka bo vsebovala:

  • naročene izdelke,
  • račun.

Naročeni izdelki ostanejo v lasti prodajalca vse do poravnave celotne kupnine s strani kupca. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je poštno podjetje Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Plačilo nakupa in dostava
Plačilo naročenih izdelkov v spletni trgovini www.flower-power.si je možno po povzetju (z odkupnino) ali z nakazilom na račun (plačilo po predračunu). Vse izdelke kupcu dostavlja pogodbeni partner Pošta Slovenije (v nadaljevanju dostavljalec) na kupčev naslov v Sloveniji, ki je naveden v naročilu. Dostavljalec vroči naročene izdelke naslovniku na naslov, ki ga je kupec izbral kot kraj prevzema. Kupnino s stroški dostave kupec plača dostavljalcu. V kolikor na izbranem naslovu ni nikogar doma, pusti dostavljalec v hišnem predalčku obvestilo, v katerem navede mesto prevzema (bližnja poslovalnica Pošte Slovenija) in rok, v katerem lahko naslovnik pošiljko prevzame. Če naslovnik ne prevzame naročenih izdelkov v roku, določenem v obvestilu, se pošiljka vrne pošiljatelju.

Cena dostave znaša 4,00 EUR za posamezno naročilo, pri nakupu v vrednosti 50 EUR ali več, pa stroške dostave (embalažo, pakiranje, transport, poštnino) nosi prodajalec (trgovina flower-power.si).

Opozorilo: Pošta Slovenije pri storitvi ODKUPNINA PO POVZETJU prejemniku dodatno zaračunava strošek odkupnine in sicer pri paketih do vrednosti 98 EUR znaša strošek odkupnine 1,05 EUR oz. pri paketih v vrednosti nad 98 EUR do 501,00 EUR 1,07 % od vrednosti paketa oz. pri paketih v vrednosti nad 501,00 EUR 5,36 EUR.

Rok dostave naročenih izdelkov je načeloma 2-4 delovne dni. Razen če ni drugače dogovorjeno ali je v obvestilih navedeno drugače (dopusti, povečan obseg dela, bolezni). V kolikor izdelkov ni na zalogi, ponudnik o tem obvesti kupca in se s kupcem dogovori o dobavnem roku. Ob sobotah, nedeljah in praznikih blaga ne odpošiljamo. V primerih, ko ponudnik pravočasno in v skladu s pogodbo odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca dostave. Kupec se zavezuje, da se, zaradi kasnejše dostave izdelkov ali drugačnega načina dostave izdelkov, odpoveduje drugim načinom za povračilo nastalih stroškov, plačane kupnine in plačanih stroškov dostave izdelkov, kot so na primer odškodninski zahtevki v obliki civilnih tožb in podobno, obdrži pa vse ostale minimalne pravice v skladu z določili 23. in 24. člena Zakona o varstvu potrošnikov.

Kupec je dolžan prevzeti izdelke od dostavljalca na naslovu , kot ga je sam izbral v postopku nakupa, pod pogoji, ki jih določa Pošta Slovenije. Ob prevzemu je dolžan preveriti količino in kvaliteto prejetega blaga.

V primeru osebnega prevzema se o natančnem času in kraju prevzema dogovorimo vnaprej.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga, vračilo plačila
Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prejema blaga ponudniku na e-naslov info@flower-power.si sporoči, da odstopa od pogodbe oziroma naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati ponudniku/podjetju v 14 dneh po oddanem sporočilu, da odstopa od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelkov. Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in nespremenjeno, razen če je blago poškodovano, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupcu bomo opravljena plačila vrnili takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na pisno sporočeni TRR kupca.

Komunikacija
S kupcem bomo v stiku prek sredstev komunikacij na daljavo, razen če ne bo temu kupec izrecno nasprotoval.

Prijava na e-novice
S prijavo na e-novice prijavitelj soglaša, da se osebni podatki, ki jih posreduje ob prijavi na e-novice, uporabljajo oz. obdelujejo za posredovanje sporočil, povezanih s poslovanjem ponudnika (akcije, novosti, reklamna sporočila, novice, itd.) na njegov elektronski naslov.

To soglasje lahko prijavitelj na e-novice kadarkoli pisno prekliče tako, da pošlje e-obvestilo z naslovom ODJAVA na info@flower-power.si  Preklic lahko posreduje na sedež ponudnika Dobrote narave, izdelava in prodaja naravne kozmetike, Antonela Lukić, s.p.
S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih, akcijah in zanimivostih iz naše ponudbe.